Energiebesparende maatregelen met subsidie

Subsidie energiebesparende maatregelen

Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van energiebesparing en wij werken graag samen met huiseigenaren om woningen duurzaam en energiezuinig te maken. Dit doen we door onze klanten uitvoerig over de verschillende mogelijkheden te informeren. Sinds 6 november 2014 is er een nieuwe regeling van kracht gegaan waarmee huiseigenaren uit ‘De negen gemeenten’ (Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Bedum, Winsum, Slochteren, Eemsmond, Ten Boer, De Marne) kunnen profiteren van een subsidie die kan oplopen tot 4.000 Euro wanneer zij energiebesparende maatregelen toepassen in het huis. De informatie omtrent deze subsidieregeling hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet. 


De regeling is van toepassing op huiseigenaren uit de gemeenten: Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Bedum, Winsum, Slochteren, Eemsmond, Ten Boer, De Marne, Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer. Daarnaast moeten huiseigenaren voldoen aan minimaal 1 van de onderstaande voorwaarden.

  • De huiseigenaar heeft minimaal 1.000 Euro aan bevingsschade opgelopen uit categorie A of B
  • De huiseigenaar heeft op of na 17 januari een bestaande woning gekocht of een 
nieuwbouwwoning opgeleverd gekregen.

De energiebesparende maatregelen waarvoor een subsidie kan worden aangevraagd


De subsidie geldt voor onderstaande maatregelen. Wij hebben de kennis en expertise in huis om elke maatregel vakkundig uit te voeren waarbij uw wensen centraal staan. Daarnaast kunnen de energiespecialisten van bouwbedrijf Fledderman vooraf kijken welke energiebesparende maatregelen het meeste opleveren voor u.

-Dakisolatie
-Vloerisolatie
-Gevelisolatie
-Muurisolatie
-HR++(+) glas (incl. kozijn)
-Combiketel met hoog rendement
-Zonnepanelen en zonnecollectoren
-Zonneboiler
-Warmtepomp
-Warmte- koudeopslag
-Technieken voor warmteterugwinning

De subsidie-aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen


De subsidie-aanvraag kan worden ingediend op de website van SNN. Om de subsidie aan te vragen moet je als huiseigenaar in het bezit zijn van DigiD. Daarnaast moeten er -afhankelijk van de situatie- nog een aantal documenten worden meegezonden. Een overzicht van deze documenten is hieronder te zien.  
          

  • Kopie van het advies van de NAM voor bouwkundig verstevigende maatregelen (indien van toepassing).
  • Brief of schaderapport van de NAM waarin schade aan de woning wordt erkend (indien van toepassing).
  • Kopie van koopovereenkomst of document van oplevering van de woning (indien van toepassing).
  • Beschikking (en) of aanvraag andere subsidies (indien van toepassing).
  • Offerte(s) en/of opdrachtbevestiging van de energiebesparende maatregel(en) (altijd verplicht)


Wij ondersteunen onze klanten graag bij het aanvragen van subsidie voor energiebesparende of duurzame maatregelen. Voor vragen of aanvullende informatie kunt u dan ook altijd contact met ons opnemen. contact met ons opnemen.


Schematische weergave van de subsidie aanvraagprocedure


 


Het uitkeren van de subsidie 


De subsidie zal worden uitgekeerd nadat de gereedmelding in het systeem van de SNN-website is gecontroleerd. U ontvangt binnen 8 weken na de gereedmelding een e-mail met in de bijlage de vaststellingsbrief. Hierin staat alle informatie over de uitkering van de subsidie.